dilluns, 3 de setembre del 2012

Col·lectius organitzadors - edició 2012






Aquest any el col·lectiu Barraques el formen: Arran Tarragona, Brot Bord del Camp de Tarragona, Cau de Llunes (AFRT), Casal Popular Sageta de Foc, Endavant (OSAN) Tarragona, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Tarraco Profana.

Arran Tarragona: Antiga Assemblea de Joves la Guspira, Arran és la confluència entre les assemblees de la CAJEI i de Maulets. És un col·lectiu juvenil de Tarragona amb inquietuds per entendre la nostra realitat com a joves i participar activament a la ciutat donant la perspectiva juvenil a la lluita per la independència, el socialisme i el feminisme als Països Catalans. A la vegada, també són conscients que cal un equilibri territorial apostant per la sostenibilitat i l’ecologisme; alhora que es solidaritzen amb tots els pobles oprimits del món. Amb aquesta voluntat d’aprendre i enriquir-se a través de noves propostes, organitzen tota mena d’actes: xerrades, presentacions de llibres, debats,
passis de vídeo, etc.

 Brot Bord: El 17 de maig de 2012 es va presentar a la plaça de la Font, en motiu del dia mundial contra l’homofòbia i la transfòbia, aquest nou col·lectiu del Camp de Tarragona,que comptem amb gent implicada de totes les comarques. Es defineixen com una organització en defensa de les llibertats sexuals de gais, lesbianes, transsexuals i intersexuals, però també d’heterosexuals, i és que creuen que l’opressió sexual per part d’institucions i certs sectors de la societat afecta a tothom de diferents maneres. Així, doncs, treballen per l’eradicació definitiva de l’homofòbia, però també per visibilitzar totes aquelles sexualitats que se surten de la norma i que són igualment discriminades avui, sobretot en un context territorial i social com el nostre.  

Casal Popular Sageta de Foc: El Casal Popular Sageta de Foc és un projecte obert i participatiu que pretén oferir un espai físic a col·lectius i persones particulars per tal de desenvolupar-hi tot tipus d’activitats. En aquesta línia pretén ser un lloc de trobada, debat i acció que permeti construir una alternativa al sistema capitalista, patriarcal i imperialista actual.

Cau de Llunes (Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona): És un col·lectiu de dones que va néixer el 2007, quan es van començar a plantejar el seu paper com a dones dins la societat; des de llavors han emprès una lluita pel propi alliberament i per superar la seva opressió. Es tracta d’un col·lectiu heterogeni amb l’objectiu de sumar forces per aconseguir una societat més respectuosa amb les persones i el planeta, on homes i dones puguin desenvolupar la seva personalitat sense constriccions de gènere, classe o nació.  

Endavant (OSAN): És una organització política que treballa per la construcció de la Independència i el Socialisme en una societat que no conegui l’explotació de gènere als Països Catalans. Per aconseguir-ho creuen que és fonamental l’autoorganització del poble treballador, en projectes com les Barraques, oferint un model d’oci realment popular i participatiu, antagònic al model consumista i passiu que ofereix l’Ajuntament.  

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans: El SEPC és una organització estudiantil que treballa per la construcció d’un marc educatiu, des d’una òptica d’esquerres. Amb aquesta finalitat, es doten de metodologies de treball per tal d’avançar en la transformació dels centres educatius, basant-se en cinc grans eixos de reivindicació: l’ensenyament públic, popular, català, antipatriarcal i de qualitat.  

Tarraco Profana: És una publicació bitrimestral tarragonina nascuda els darrers mesos del 2011. L’objectiu de la revista és la creació d’un canal d’expressió plural que reculli aquelles veus (majoritàriament tarragonines) que pel caràcter crític o dissonant de la seva opinió, són desplaçades de les publicacions formals. El seu leitmotiv són els continguts “orgàsmics”, els quals consisteixen en qualsevol material xocant, políticament incorrecte,inesperat, sexualment explícit, psicotròpic, o radicalment crític amb el status quo. Opera mitjançant l’adreça electrònica tarracoprofana@gmail.com, on tot aquell interessat en realitzar aportacions (textos, suggeriments, imatges, etc.) pot enviar-les i també rebre una resposta al respecte. A més, la plataforma de persones organitzades en col·lectiu i els recursos per tal d’establir una comunitat creativa entorn a la publicació està oberta a totes les persones que desitgin treballar en la seva gestió. La seva distribució es duu a terme a preu lliure en els establiments indicats a la contraportada i també és possible subscriure’s per a rebre-la a contrareemborsament, comunicant-ho al correu. Tots els números anteriors són publicats al web tarracoprofana.wordpress.com, per a la seva lectura gratuïta.